Financiële kennistest Weet wat je weet voor je geld besteedt

Welkom

Weet wat je weet voor je een financiële beslissing neemt. Heb je genoeg kennis om zelf te kiezen? Moet je meer informatie verzamelen? Of is het verstandiger om advies te vragen? De financiële-kennistest helpt je antwoord te geven op deze vragen.

Deze test is geen kennis- en ervaringtstoets voor het zelfstandig afsluiten van een complex product.

Test je kennis van pensioenen, lenen, hypotheken, beleggingsverzekeringen of beleggen met de financiële-kennistest.

 • Pensioenen

  Je pensioen lijkt iets voor later. Maar als je later geld wilt hebben, moet je dat nu regelen. Weet wat je weet over pensioenen.

 • Leningen

  Ineens grote uitgaven, zonder daar voldoende geld voor te hebben? Je kan overwegen een consumptief krediet (lening) te nemen. Weet wat je weet over leningen.

 • Beleggen

  Bij beleggen investeer je geld om vermogen op te bouwen. Vaak investeer je in waardepapieren ('effecten') die op de beurs worden verhandeld. Weet wat je weet over beleggen.

 • Hypotheken

  Als je een huis koopt, heb je vaak een hypotheek nodig. Hier betaal je zo'n 20-30 jaar voor. Het is dus belangrijk de juiste keuze te maken. Weet wat je weet over hypotheken.

 • Beleggingsverzekeringen

  Met een beleggingsverzekering bouw je geld op voor later. Bijvoorbeeld om je huis af te betalen. Weet wat je weet over beleggingsverzekeringen.

Wie is de AFM

De AFM is een onafhankelijke instelling. De AFM houdt toezicht op het gedrag en de informatieverstrekking van alle partijen op de financiële markten (sparen, lenen, beleggen en verzekeren).

Lees Verder

Wat doet de AFM voor consumenten

De AFM houdt toezicht op het gedrag van iedereen die actief is op de markt van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. Wat kun je als consument van dit toezicht verwachten? En welke stappen moet je zelf nemen?

Lees Verder